Search
  • mharebrown

Jesenja fešta

Najavljujemo Jesenju feštu kojom ćemo zaokružiti ovogodišnji ciklus stađunskih fešti. Inspirisana je godišnjim dobom bogatim plodovima koji uspjevaju na našem području koje promovišemo. Svakako je najpoznatiji šipak, nar ili mogranj, ali tu su i mandarine, rogač, žižula, košćela, kostanj, maginje, kake, kivi.

S obzirom da je ovo naša deseta po redu stađunska fešta odlučili smo da je održimo na lokaciji na kojoj je sve počelo - u centru Herceg Novog, uz šipke od Bifea Beograd do Trga Nikole Đurkovića.

U okviru manifestacije, osim uobičajene izložbe domaćih proizvoda i rukotvorna planiramo i nekoliko aktivnosti za djecu i mlade.

Tokom oktobra održali smo kreativnu radionicu sa polaznicima Dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Korisnice projekta Dorra Nuova demonstrirale su dekupaž tehniku izrađujući lanterne sa jesenjim lišćem. Slike sa radionice možete pogledati ovdje.

Za djecu predskolskog i školskog uzrasta planiramo edukativni program, upoznavanje sa plodovima jeseni iz našeg okruženja. Uz izložbeni dio fešte ogledni prirodnjački sto biće postavljen od 10 časova, a radionica koju će voditi dipl.ing. hortikulture Milica Berberović će trajati dva sata.

U saradnji sa likovnom radionicom Srednje škole "Ivan Goran Kovačić" organizujemo izložbu radova na temu Šipak i plodovi jeseni. Radovi će nastajati u jednom zamahu - u četvrtak 16. novembra, i biće izloženi u izlozima lokala u centru grada, kako smo to već uspješno 'patentirali' na prvoj manifestaciji 2015. godine

Uz prodajnu dio izložbe domaćih proizvoda biće organizovana degustacija jela i pića više izlagača. Prezentacije će se smjenjivati na svaki sat, a uz degustaciju građani mogu da dodijele skromne donacije čiju svrhu će odrediti sami prezenteri.

Organizaciju Jesenje fešte je podržala Turistička organizacija Herceg Novi, logističku pomoć smo dobili Opštinskih službi i preduzeća. Naravno uz ovaj projekat uvijek su saradnici našeg Udruženja, sponzori I građani Herceg Novog, koje pozivamo da se u što u većem broju pridruže I učestvuju u fešti.

Slike sa Jesenje fešte 2015 možete pogledati ovdje.


133 views0 comments

Recent Posts

See All