Search
  • mharebrown

Ne više tako mala fešta od naranče


U nedelju 28. januara održana je četvrta po redu Mala fešta od naranče jedanaesta u ciklusu Stađunskih fešti. Grad je brujao dobrom energijom, a na našoj strani je bilo i vrijeme, sunčano i toplo.

Fešta je organizovana uz pomoć i zahvaljujući podršci naših stalnih saradnika i sponzora; Gradska Kafana - kompanija Lighthouse nas je ugostila i pomogla sa logistikom I mobilijarom, štamparije Biro Konto, Radius i Svjet pomogle su sa štampanim i marketingškim materijalom, preduzeća Voćko, Škorpion i Val sa donacijama u proizvodima.

Posjetioci su imali prilike da se počaste delicijama koje su za feštu pripremili Poslastičarnica i pekara Tajna, Gradska Kafana, Konoba Krušo i Udruženje žena "Fešte" iz Baošića, a na donatorskom stolu svoje umjeće pokazale su Kotulica - Nada Gavrilović, NVO Koraci, Organizacija Žena Herceg Novi, Organizacija žena Bonaca iz Zelenike, Poslastičarnica i pekara Šušič, Bakery Cake shop Tažex, Radio Herceg Novi i naravno Ruke, udruženim radom nekoliko članica.

Skupljene donacije posjetilaca u zamjenu za donirane slatkiše u iznosu od 158,50 € namijenjene su Fondaciji Iva Bjelić za potrebe djece i mladih kojima je potrebna pomoć za troškove liječenja. Prostor su divnim aranžmanima sa narančom uljepšale cvjećare Nais, Mimoza, Vivaldi i Panorama iz Bijele.

Kao što je postala tradicija, feštu su otvorile male mažoretke Mažoret kluba "Lili", a nakon toga nastupali su mališani iz vrtića Naša Radost u kostimima voćkica. Plesnu tačku je pripremila grupa iz Plesnog kluba "Fenix", a program je završen sa narandžastom olimpijadom koju je za najmlađe organizovala školica sporta "Jump".

Na izložbi domaćih proizvoda i rukotvorina koja je I ovoga puta po mnogim komentarima bila još bogatija I raznovrsnija učestvovali su NVO Bonaca, Med Medeni, Pčelarstvo Radman, NVO Mladi Romi; Nevenka Vujačić, Smilja Dželebdžić ; Lucija Šabović; Nada Gavrilović; Piters pie Coffe / zdrava hrana PANDA; Sapuni Mahohana; NVO Nova šansa u Novom; Ljiljana Marinović; Marija Urdešić; Vitka Vujnović; Fimo Line Montenegro; Josip Tripović; Klub zdravlja Boka; Slavka Vujičić; Irina Marić; Biljana Kuzmanovska Janković, Preduzetnički klub JUSMŠ Ivan Goran Kovačić; gosti iz drugih gradova: Perla - prirodna kozmetika i sapuni iz Podgorice, Melita Ravnjak iz Tivta; BABA KIĆA iz Podgorice; Dragana Kapor iz Bileće i Deša iz Dubrovnika.

Finansijska podrška od državnih i lokalnih institucija za ovu feštu još nije stigla - ka' će ne znamo - objavićemo svakako, ali je zato podrška od posjetilaca bila bolja nego ikada.

Jedan dio atmosfere dočaraće prilog RTCG - zahvalni smo medijima za više prilika da feštu najavimo, a imali smo i direktno uključenje za auditorijum širom Crne Gore.


54 views0 comments

Recent Posts

See All