top of page

30 decembar 2015

Sretni praznici!

Sretne praznike i novu godinu ispunjenu kreativnošću, novim ukusima i bojama želi vam udruženje RUKE.

29 decembar 2015

arTTown u Novoj Godini

Izložba na otvorenom arTTown nastavlja da se održava I u 2016. svake poslednje subote u mjesecu

Prva izložba u novoj godini biće održana 30. januara I biće ujedno peta postavka ovog projekta koji realizujemo od septembra. Tri postavke arTTowna imale su humanitarni karakter I pomoć koju smo prikupili prodajom slika novskih umjetnika premašila je 700 €.  Još dvanaest djela biće dostupno do sledeće postavke – poslednje subote u januaru, a njihov spisak je u dodatku.

28 novembar 2015

Jesenji ukusi i boje na Trgu Nikole Đurkovića

28 novembar 2015

Mala fešta jesenjih ukusa u Herceg Novom

Predstavilo se 40 izlagača koji su nudili na degustaciju i prodavali džemove, slatko, likere, sokove i kolače od jesenjeg voća

 

vijesti.me

 

22 Octobar 2015

HUMANITARNA AKCIJA

OTVOREN POZIV UMJETNICIMA DA SE PRIKLJUČE PRODUŽETKU HUMANITARNE AKCIJE. SVI ZAINTERESOVANI NEKA SE JAVE NA info@ruke.me

4 Novembar 2015

HUMANITARNI MARATON - KONCERT I AUKCIJA

Foaje i plato ispred Dvorane Park

7 novembar, 2015 od 17.00 časova. 

5 Novembar 2015

Najava MALE FEŠTE JESENJIH UKUSA

 

Počinje manifestacija Mala fešta jesenjih ukusa – prva planirana aktivnost je branje divljeg šipka. U branje idemo u ponedeljak 9. novembra, dobrodošli su svi zainteresovani. Cilj – selo Kuti, domaćinstvo Ranka Bakoča. Polazak je u 12 sati kod Dvorane PARK. Nije potrebna nikakva oprema.
Sledećeg dana je planirano čišćenje I cijeđenje šipka u domaćinstvu Nona Brajevića u Mojdežu.

 

Svi učesnici naših manifestacija, svakako mislimo na dosadašnje I buduće - sugrađane dobre volje..., neka se pripremaju za Feštu koja će obojiti jesen, a jesen novsku pjacu 28. novembra. Promovišemo najprije mediteranske voćne kulture: šipak, žižula, kaka, rogač, maginja, kesten, košćela, a i mandarina i kivi... Svoje proizvode učesnici će moći da ponude za suvenirsku prodaju. Glavna ideja je da jedni od drugih učimo – tradicionalne i nove recepture i običaje vezane za jesen i njene plodove. Dio eksponata će biti ponuđen na humanitarnoj aukciji, pa će zalogaji na fešti svima biti još slađi.

14 Septembar 2015

Poruka organizatora fešte

Prođe fešta od smokava, od sira i od skala. Nama je bilo lijepo, a po komentarima i fotografijama vidimo da je bilo i drugima. Jelo se i pijuckalo, pomalo i plesalo. Bilo je divnih stvari za vidjeti, ponešto i za kupiti. Najvažnije je bilo da se svi zajedno inspirišemo i podijelimo radost. Atmosfera je bila odlična, apetit i raspoloženje takođe. Djeca su se zabavila u subotu prijepodne u trci uza skale, dok su u nedjelju su pokazala svoju kreativnost.

Želimo da se zahvalimo svim učesnicima na njihovom trudu i kreativnoj energiji koja se osjećala duž skala tokom oba dana. Veliko hvala našim saradnicima i volonterima bez čije pomoći sve čari našeg kraja ne bi bilo moguće predstaviti turistima kojih je bilo 12. septembra na skalama. Naravno, zahvaljujemo se našim sugradjanima i posjetiocima koji su se u velikom broju odazvali i sa nama feštali. Ruke su otvorene za nove saradnike, počinjemo da planiramo novu feštu za novembar – javite nam se putem maila, preko prijatelja, na ulici… Naša priča je zajedništvo
za još više lijepih trenutaka na ulicama našeg grada.
Do sledeće fešte!

 

Milina i Maja

12 Septembar 2015

H.Novi – “Fešta na skalama”, Boka News

12 Septembar 2015

Fešta na skalama: Smokve i sir kao hrana i inspiracija

13 Septembar 2015

Fešta u čast bokeljske kužine

12 Septembar 2015

FEŠTA OD SMOKVE I VINA - TV VIJESTI

19 Septembar 2015

SMOKVA muzički zaštitni znak FEŠTE NA SKALAMA

Dobili smo, svi zajedno, divan poklon od Denija Deranje - mladog autora I pjevača, koji nastavlja porodičnu tradiciju praveći prave mediteranske hitove vezane za Novi i njegove skale,.

Mi i sada pjevušimo UZMI SMOKVU koju su na Fešti premijerno izveli momci iz grupe BOKEŠKO SRCE (Oliver, Đuro, Stevan. Peco i Deni)…

8 Septembar 2015

“FEŠTA OD SKALINA” - SMOKVA I SIR U JEDNOM ZALOGAJU

4 Septembar 2015

TO Herceg-Novi – septembar u znaku festivala

31 August 2015

Najava nove fešte Novom

 

Dragi prijatelji i saradnici,
Pokrećemo još jednu feštu za koju se nadamo da će obilježiti kraj ovog ljeta, na način kako je MALA FEŠTA OD NARANČE stvorila atmosferu radosti i zajedništva u gradu zimus. Tome je posvećena naša organizacija RUKE koja već desetak godina okuplja kreativce, mahom volontere, na projektima koji promovišu stvaralaštvo i podstiču kvalitetno korišćenje slobodnog vremena kod svih generacija, a posebno i djece.

Naše djelovanje u predstojećem periodu biće... obilježeno gastronomskim manifestacijama sa predznacima zdravlje, tradicija, domaće i ručno proizvedeno. Vjerujemo da to može da bude dobra dopuna postojećim sadržajima u Herceg Novom.

 

FEŠTA NA SKALAMA čije su gastronomske teme smokve i domaći sir, održaće se 12. septembra na stepeništu 28. oktobra (podno gradskog trga) uz dodatne sadržaje (umjetnička izložba na otvorenom, rukotvorine, radionice, zabavno muzički program)

Ako imate pitanja, predloga ili žečite da na neki način učestvujete u našoj fešti javite nam se na e-mail info@ruke.me .
Pozdrav,
Milina i Maja

Please reload

NOVOSTI

Uspomene sa Male fešte od naranče

Add Date here

Da pogledate kako je protekla ovogodišnja Mala fešta kliknite ovdje.

Najava Male fešte od naranče

15 februar 2017

Udruženje RUKE sa saradnicima najavljuje III Malu feštu od naranče. Razlicite kreacije od i na temu narance, delicije po starim i novim receptima, izbor najboljeg džema od naranče i jos mnogo toga planirano je za treću feštu koja će se održati 26. februara. 

 

Svi zainteresovani za učešće na fešti mogu da se jave preko facebooka ili websajta www.ruke.me do 22. februara. 

 

Radionice za pripremu narancina i rukotvorina na temu naranče  biće organizovane u subotu 18. februara od 10 - 13 časova u hotelu Vojvodina. Radionice su samo za odrasle, besplatne su, poslužiće da zajedno nešto naučimo i  proizvedemo za Malu feštu od naranče - zajedničku manifestaciju koja promoviše lokalne resurse kao i turistički potencijal i motiv za preduzetništvo.

 

U osnovi naših fešti je doprinos zajednice, male privrede, mnogih organizacija i pojedinaca, gdje svako može da pokaže dobru volju, entuzijazam i kreativnost kada je u pitanju gastronomija, primjenjena umjetnost i stvaralaštvo. Najsnažniji aduti koje imamo su zajedništvo i specifičan duh našeg podneblja, to su vrijednosti koje promovišu Stađunske fešte, sve iznikle baš iz Male fešte od naranče koja je prvi put održana 2015. godine u okviru Praznika mimoze. 

 

Javni poziv u okviru projekta „Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena - Dorra Nuova”

26 januar 2016

Naša organizacija je pozvana da se kao partner pridruži projektu NVO Mladi Romi koji je podržan sredstvima EU preko Ministarstva finansija Crne Gore. Radi se o projektu Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena - Dorra Nuova i podrazumijeva obuku 24 žene romske i većinske zajednice u izradi i plasmanu nakita, kao i nekim preduzetničkim vještinama, a potom i angažman u trajanju 7 mjeseci. Konkursna procedura se odvija preko Zavoda za zapošljavanje i traje do 20. januara 2017. godine.

 

RUKE na Božićnom bazaru u Porto Montenegru

Add Date here

Na poziv organizatora udruženje RUKE  je po prvi put učestvovalo na Božićnom bazaru u Porto Montenegru, prva tri vikenda u decembru. Članice udruženja Dubravka Čolović Raičević, Nada Gavrilović (Kotulica) I Romana Lakičević (Novks Kredenca), izložile su svoje prrukotvorine i proizvode kućne radinosti.

Novogodišnje Kreativne Radionice

2. decembar 2016

Udruženje RUKE sa svojim saradnicima organizovavo je niz predprazničkih kreativnih radionica za djecu i odrasle u prostorijama hotela Vojvodina (bivše Novosadsko odmaralište). 

Slike sa radionica možete pogledati ovdje.

 

Za Ivu skupljeno preko 1400E

12 septembar 2016

Usprkos lošem vremenu fešta za Ivu je protekla u dobroj volji i raspoloženju. Kiša nas je podsjetila da je život nepredvidljiv aIi i da su zajedništvo, ljubav i briga prema drugima jači nego bilo kakva vremenska nepogoda. Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima koji su na svoj način pomogli; djeci i prosvetnim radnicima na kreativnosti koju su pokazali praveći rukotvorine za prodaju na fešti, lokalnim stvaraocima i umjetnicima koji su donirali umjetnine, rukotvorine I proizvode domaće radinosti, organizacijama i pojedincima koji su pripremili slatke i slane delicije sa ukusima kasnoga ljeta, muzičarima za štimung i dobru atmosferu, gradskim institucijama i organizacijama na podršci i naravno posjetiocima koji su pokazali svoju velikodušnost i podržali humanitarnu akciju. Prikupljeni novac je kap u odnosu na iznos potreban za hrabru djevojčicu tako da se akcija mora nastaviti.  Na fešti su najavljene nove donacije koje upućujemo na nosioce humanitarnih kampanja u Herceg Novom Zoricu Vidaković Drakulić i Društvo dobrovoljnih davalaca krvi koji se nesebično bore za Ivu i podsjećaju nas da smijemo stati.

 

Radeći ono što volimo i znamo da radimo, uz pomoć naših divnih prijatelja i saradnika želimo da oplemenimo život u našem gradu I da obnovimo duh zajedništva, kroz kreativnost, samoodrživost i  lokalnu inicijativu.

 

Do sledećeg druženja,

 

NU RUKE

Fešta na skalama - Srcem za Ivu

8 septembar 2016

Pozivamo Vas da se priključite humanitarnoj akciji za Ivu Bijelić koja će se održati u okviru FEŠTE NA SKALAMA u subotu 10. septembra od 19-22 sata na Stepeništu Sima Matavulja u Herceg Novom. Ova fešta je isključivo humanitarne prirode i nema komercijalni efekat za učesnike, ali njih će ipak biti puno. Osim saradnika i partnera Udruženja RUKE i Društva dobrovoljnih davalaca krvi akciju pomažu djeca prvenstveno iz Ivine - Škole Dašo Pavičić ali pomoć stiže i iz drugih institucija i gradskih preduzeća. Na Fešti će biti ponuđene slatke i slane delicije, inspiracija za ovu stađunsku feštu su plodovi kasnog ljeta - smokve i grožđe, zatim rukotvorine, neke su namjenski rađene na Umjetničkoj koloniji u Mojdežu prošlog vikenda umjetnine i dječji radovi, sve od srca - za našu malu sugrađanku.  

Djeca poručuju 'Čuvajmo planetu Zemlju!'

30 maj 2016

Udruženje Ruke pridružilo se akciji Let's do it Herceg Novi sa pravljenjem skulpture od otpada i ekološkim predavanjem za djecu i mlade. U pravljenju skulpture pomogao nam je umjetnik iz Herceg Novoga Sinisa Budimir a Hayley Wright, sertifikovani trener pokreta 'Leave no trace' (https://lnt.org/ ) održala je predavanje za djecu na temu održavanje životne okoline.

Skulptura je našla stalni dom u reciklažnom centru u Meljinama gdje će postati dio edukativnog programa koji se u centru održava po dogovoru. Poruke djece iz OŠ Dašo Pavičić i Odreda izvidjača Orjen treba da nam služe kao podsjetnik da moramo da čuvamo planetu zemlju jer kao po riječima jednog od mališana 'Zato što bez nje ne možemo živjeti'.

Please reload

bottom of page