top of page
Search
  • mharebrown

UTISCI SA FEŠTE 'PRIMAVERA'

Nakon svake fešte napravimo pauzu, pa sumiramo utiske. Primavera je održana tokom dva dana – kao mali festival ili vikend - baš onako kako smo zamislili. Održane su sve aktivnosti u pripremi i na samoj manifestaciji za koju je Hotel Vojvodina pružila zaista divan ambijent, ali nažalost nije bilo dovoljno posjetilaca da bismo bili do kraja zadovoljni.

Izlagali su: Organizacija žena Herceg Novi, NVO Mladi Romi, LAVANDA, Josip Tripović, Dubravka Raičević, Pčelarstvo Radman, Snežana Vukičević Čvoro, Branislav Popović travar, NVO Bonaca Zelenika, Slavo Svilanović i Nada Gavrilović-

Kotulica, Smilja Dželebdžić, Med Medeni, Klub zdravlja Boka, naše Udruženje RUKE, a feštu su ukrasile slike Vitke Vujnović (Radio Herceg Novi) i Vesne Medaković (Hercegnovsko pozorište), cvijeće Lucije Šabović i aranžman Cvjećare Nais. Cvjetne haljine na travnjaku je izložio krojački salon Vagabondo, a kostim Vesne Vukićević Proljećna vila je kao kraljica proljećne fešte nosila Joke Stamenković.

Donatorski sto je izazvao najveću pažnju, a na njemu su jela od samoniklog i začinskog bilja i proljećne delicije izlagali: Jokina kužina, Gradska kafana, Restoran Papagaj, Konoba Krušo, Palmon Bay hotel, Organizacija žena Herceg Novi i NVO Bonaca, Udruženje RUKE i Nono Brajević, Pekara poslastičarnica Tajna, Planinarski klub Subra, Pekara poslastičarnica Šušić, Bakery Cake Shop „Zdravo“, Pizzerija PicNic, Pizzerija Nautilus i Pergola, Klub zdravlja Boka i srednja stručna škola JU SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ kuvarskog smjera predvođena profesorima Jagošem Rosićem, Orionom Fulurija i Ivankom Vujović.

Zapažena su jela: Artičoka sa bobom i Njoke sa trešnjama i prezlom (Jokina kužina), Rolat od žućenice i pečenih paprika i Kruške punjene šparogama (Ivan Goran Kovačić), Salata od tune i tuna u crnom susamu (Gradska kafana), Rolat od žućenice i rukole NVO „Bonaca“, Pesto od srijemuša ubranog na Orjenu (PK Subra) i Pesto od nane (Ruke).

Agencija za zaštitu i razvoj Orjena, Mažoret klub Lily i školica sporta JUMP već redovno doprinose programu festivala, a prvi put na našoj fešti koja promoviše gastro- kulturu, umjetnost, kreativnost i fizičku aktivnost u prirodi predstavili smo fitness klub Be Fit I hercegnovske srednjoškolce kuvare koji su redovno nagrađivani na stručnim smotrama. Poseban segment programa, mali izbor numera sa koncerta Proljećni Belcanto, priredila je NVO „Bruna“ koja u našem gradu deset godina njeguje opersku muziku. Za neke je opera u dvorištu bila neobično iskustvo, ali mi smo baš ponosni i zahvalni za tu interakciju visoke umjetnosti i kućne radinosti. Nakon tog mini koncerta spontano se nadovezao nastup učenika mladog pijaniste Luke Dubaneka, učenika drugog razreda muzičke škole.

Kako ne dobijamo podršku od zvaničnih institucija feštu Primavera je oslonjena na sponzore: Copy centar Radius, BiroKonto, Reklame Svijet, preduzeća Voćko i Cicak Akustika, Radio Jadran i Radio Herceg Novi, kao i Herceg Novi Cool i mnoge druge medijske kuće zbog kojih dobar glas o nama stiže daleko. Zahvalni smo na pomoći.

Svako od izlagača i učesnika manifestacijama doprinosi svojim znanjem, trudom, a najviše ulaganjem vremena i ideja. Naše pravilo je da svi damo koliko možemo i želimo. I tako četiri puta tokom godine.

Stađunski, u slavu Prirode, radosno…


26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page