top of page
Search
  • mharebrown

Proljetnja fešta PRIMAVERA

Najavljujemo četvrtu po redu Feštu „Primavera“ koja će se održati tokom dva dana narednog vikenda (11. i 12. Maj)

Za 11. maj (subota) dogovorena je šetnja zaleđem Herceg Novog uz branje samoniklih biljki i demonstraciju pripremanja tradicionalnih proljetnih delicija. Destinacija je ove godine Park prirode Orjen, okolina Vrbanja, a vođstvo je ponovo povjereno Željku Starčeviću iz Agencije za zaštitu i razvoj Orjena sa kojim svake godine naučimo mnogo o bogatsvu prirode Orjena.

Primavera promoviše upotrebu lokalnog samoniklog jestivog, začinskog i ljekovitog bilja sa našeg podneblja. Donatorska trpeza, izložba rukotvorina, kreativne radionice - sastavni su dio svih fešti, a programu redovne proljećne rekreacije na otvorenom ove godine će se pridružiti Fit Woman Montenegro, organizacija koja promovise zdrav i aktivan život u zajednici. Njihovi instruktori - volonteri za zumbu i za fitnes održaće treninge u parku hotela Boka. U istom prostoru održaće se još nekoliko aktivnosti: radionice reciklaže, akcija u okviru projekta Reduce - Reuse – Recycle (Smanji – upotrebi – recikliraj) u kojoj smo se povezali sa grupom građana #OČISTI.ME i druge zabavne aktivnosti.

Tema Primavere ostaje proljeće, kao kreativna inspiracija, u rukotvorenju i gastronomiji, ali i kao pokretačka snaga ka zdravijem životu i održivom odnosu prema Prirodi.

Izložba domaćih proizvoda i rukotvorina održaće se na donjoj terasi Gradske kafane u nedjelju 12. maja od 10 – 14 sati. Očekujemo oko 30 izlagača, neki će se u Herceg Novom predstaviti prvi put.

U tom intervalu biće pozvani donatori: restorani, keterinzi, profesionalci i kuvari amateri da prilože svoje delicije od proljećnog bilja na humanitarnu trpezu. Degustacija jela je uvijek atraktivna, a odvijaće se na prizemnom nivou Gradske kafane, koja je naš partner I u ovoj manifestaciji.

Posjetioci će svojim donacijama doprinijeti akciji Fondacije Iva Bijelić u liječenju još jednog mladog sugrađanina Luke Miliše iz Bijele koji ima devet godina.

U sklopu pripreme Primavere planiran je set kreativnih radionica, na kojima će biti dekorisane platnene torbe – borse ili cegeri, kao bolja alternativa plastičnim kesama (flash-back akcije ‘Reci ne plastici’ koju smo sprovodili u okviru “Dana kreativnosti” prije skoro deset godina). Svaki polaznik radionice će svoju torbu moći da ponese u ovoj sezoni ‘proljeće - ljeto 2019’.

7. i 8. maja od 18- 20h (štampa na tekstilu) i 9. i 10. maja od 18:30h (aplikacije i vez). Radionice se održavaju u prostoru Art kvart u Institutu Igalo – II faza – južni ulaz.

Za više informacija Fb, mail info@ruke.me, a dobićete i kontakt telefone organizatora za svaku pojedinačnu aktivnost koja vas zanima.


24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page