top of page
Search
  • mharebrown

Prva samostalna izložba - Dorra Nuova

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na prvu samostalnu izložbu unikatnog nakita i rukotvorina u okviru projekta „Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova” koju realizuju NVO Mladi Romi u partnerstvu sa NVU Ruke iz Herceg Novog. Svi izloženi predmeti su ručni radovi korisnica projekta. Događaj će se održati u četvrtak, 22.05.2017. godine sa početkom u 17h u prostorijama radionice Dorra Nuova u Herceg Novom, koja se nalazi na adresi Stepenište 28. oktobra br. 12 (10 metara ispod picerije Touch).

Ovom događaju će prisustvovati:

- Lluis Prats, šef Jedinice za međunarodna pitanja u Generalnom direktoratu za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju (DG EMPL) Evropske komisije

- Petra Corti, predstavnica Jedinice za međunarodna pitanja u Generalnom direktoratu za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju (DG EMPL) Evropske komisije

- Andre Lys, šef Sektora za kooperacije u Delegaciji EU u Crnoj Gori

- Predstavnici Direktorata za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova Ministarstva rada i socijalnog staranja.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NVO Mladi Romi pokrenula je u novembru 2016. godine projekat namjenjen povećanju zapošljivosti i zapošljavanja teško zapošljivih žena - Dorra Nouva. Projekat je podržan sredstvima Evropske unije kroz grant šemu "Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada", koja se realizuje u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa 2012-2013“, a koji se finansira iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Ugovor o sprovođenju je potpisan sa Ministarstvom finansija - Direktoratom za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći. Ministarstvo rada i socijalnog staranja je institucija zadužena za praćenje sprovođenja ovog projekta, ali i cijele grant šeme.


42 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page